Theme Preview Rss

Registrovo sam se, šta sad?

Predlažem da procitate Vodic na ovom linku.
http://rs.travian.com/tutorial.php


Detaljno uputstvo imate na http://help.travian.com/

Tu su osnovne upute i objašnjenja vezana za nacin izgradnje gradevina i rudnika, pregleda mape i poretka.

- Šta je potrošnja žita?
Žito je osnovni izvor hrane za svaki grad. Kako raste populacija (broj stanovništva) u gradu, tako se povecava i potrošnja žita/hrane. Što znaci da je uporedo sa povecavanjem populacije, potrebno i povecavati proizvodnju žita.
Ako je potrošnja žita veca od njegove proizvodnje (Žitarice:-1 po satu), stanovništvo pocinje jesti ono preostalo žito u silosu. Kada se isprazni i posljednje zrno žita iz hangara, a proizvodnja žita je u minusu, jedinice koje su stacionirane u tom gradu pocinju umirati od gladi.

- Koji je maksimalni stepen/nivo rudnika?
U Glavnom gradu (i samo u glavnom gradu) je, uslovno receno, broj nivoa rudnika neogranicen. Zbog cega ovo "uslovno receno". Pa caka je u tome što na odredenom nivou, za izgradnju rudnika je potrebno više resursa nego što hangar/skladište može podržati. Što znaci da je nemoguce izgraditi veci nivo.

U ostalim gradovima, moguce je izgraditi 10 nivoa rudnika.

- Kako mogu rušiti zgrade?
Za to vam treba Glavna zgrada stepen 10. Bitno je još naglasiti da se zgrade ruše postepeno, stepen po stepen. Što znaci da ako imate zgradu stepen 10, morate je rušiti 10 puta, za svaki stepen. Pri tom se resursi ne vracaju, i smanjuje se populacija za onoliko koliko je taj stepen povecao istu.

- Mogu li me ostali igraci napasti?
Nakon što pocnete igru, dobijete od admina poruku u kojoj piše koliko dana imate "pocetnicku zaštitu". Nakon toga, nek vam je Bog na pomoci.

- Da li ja mogu napadati?
U tome je bit Traviana, u napadanju. Iskusni igraci znaju reci da Travian nije Sim City vec je ratna igra, gde je najveci užitak dobiti poruku od komšije tipa "Molim te prestani me napadati."