Theme Preview Rss

Osvajanje sela

posto je svima jasno o cemu ce biti rec ovde, da predjem odma' na stvar :)
ovde imate 2 nacina za uzimanje sela, pa vi sami izaberite koji vam vise odgovara, odnosno za koji imate uslove. ono sto je u svakom slucaju potrebno je: senator/poglavica/glavesina, neka vojska i katapulti. i samo da napomenem, nikako se ne moze osvojiti neciji gl.grad, bez obzira gde je palata.

1) 'pocetni' nivo :)
recimo da hocete da osvojite svoju farmu ili selo nekog ubedljivo slabijeg igraca koji sigurno nece uspeti da se odbrani. tada je dovoljan jedan senator (il sta vec ima vase pleme) i nekoliko kata. u prvom napadu saljete kate koji ruse rezidenciju, neku simbolicnu vojsku (opet obratite paznju da vam se slucajno ne stvori def odjednom) i senatora. ponavljati dok se ne uzme selo :) mozete izbaciti kate ako mislite da zrtva nece napraviti rezidenciju ponovo (ubrza se napad malo)

2) 'srednji' nivo (ovi 'nivoi' zavise od protivnika, vi ste naravno dobar igrac)
ako imate vise senatora ili mozete da obezbedite neke od komsija, prijatelja, clanova alijanse i ako znate da se u selu nalazi neka odbrana, treba prvo poslati 'sweep' - napad koji ce srusiti zid i pobiti svu odbranu u selu tako da posle senatori mogu da se usetaju u prazno selo. naravno, treba napraviti razmak izmedju ciscenja i senatora da bude sto manje (o tome vise u sledecoj temi).
otprilike to bi trebalo da izgleda ovako:
normalan (ne pljacka) napad sa off vojskom i obavezno ovnovima zbog zida koji daje veliki bonus odbrani ukoliko se ne srusi. u tom napadu mogu biti poslati i katapulti da sruse rezidenciju, ali to moze da bude opasno jer je moguce da ih ne prezivi dovoljno da je sruse. ovo je napad u kojem se ne ocekuje da svi prezive :)
dalje ide: kate koje ruse rezidenciju (ili palatu, izvidite sta se nalazi u tom selu - palata ne mora da bude u gl.gradu) i onda 5-6 senatora ili 6 poglavica/staresina u sto kracem razmaku. poslednji naravno ide vas :) u principu 5 senatora (rimskih) ce u 95% slucajeva uzeti selo, dok da biste bili sigurni za gale i teutonce bolje je da se posalje 6 komada. ukoliko nemate dovoljno za osvajanje sela u jednom cugu, ponovite sve isto, samo redovno izvidjajte selo da vam se ne namesti neki ozbiljniji def.

1 komentara:

Анониман је рекао...

HVALA